Çökelekli Kolay Gömme

Çökelekli Kolay Gömme
14 Eylül 2020

Çökelek, özellikle Karadeniz yöresinde tüketilen bir peynir çeşididir. Silifke'de ham çökelek, Trakya'da ekşimik, Hatay'da sürk, Azerbaycan'da şor, Rize'de ise minci ismiyle bilinir. Gelin, çökelekli kolay gömme nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çökelekli Kolay Gömme için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı

İç malzeme

  • 2 soğan
  • 250 gr çökelek peyniri
  • 50 gr tereyağı
  • 100 gr labne peyniri
  • 1 çay kaşığı nane
Çökelekli Kolay Gömme

Nasıl Yapılır

  1. Yufkalardan birini yağlanmış  dikdörtgen fırın kabına kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Üzerine 1 kaşık sıvıyağ gezdirin. 
  2. İkinci yufkayı ufak parçalara bölüp üçte birini kalıba yayın. Üzerine 1 kaşık yağ gezdirip kalan yufka parçalarının yarısını ekleyin.
  3. Soğanları soyup robotta kıyın. Çukur bir kaba alıp peynir, oda ısısında bekletilmiş tereyağı, labne peyniri ve naneyi ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
  4. Soğanlı harcı yufkanın üzerine yayıp kalan yufka parçalarıyla kapatın. 1 kaşık yağ gezdirip dışa sarkan yufkaları içe doğru kıvırın.
  5. Yumurta sarısı ile sıvıyağı bir kapta karıştırıp yufkanın üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirip sıcak veya ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo