YAĞ MANTISI

6 Kişilik
Yağ mantısı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket yaşmaya
  • 3.5 su bardağı un
  • Tuz

İç malzeme için

  • 200 gr kıyma
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçeğiyağı

Üzeri için

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 80 gr tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
Yağ mantısı hazırlanışı

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım. Mayayı suyun içinde eritin. Yumurta, zeytinyağı, yoğurt ve tuzu geniş bir kasede karıştırın. Mayalı suyu ekleyin. Unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Üzerini nemli bir bez ile örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.

Kıymaya, pulbiber, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta açın ve 6-7 cm’lik kareler kesin. İçlerine kıyma harcından yerleştirin. Uçlarını birleştirip kapatın.

Mantıları kapatma yerleri altta kalacak şekilde kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Yoğurda sarımsak rendeleyip karıştırın. Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun. Mantıları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağdan gezdirerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!