Piravu Mantısı

Piravu Mantısı
18 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Piravu Mantısı için

Malzemeler

Malzemeler

  • 3 domates
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su
  • Toz kırmızıbiber

Hamur için

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • tuz

İç malzeme için

  • 200 gr beyaz peynir
  • 2 soğan
  • 2 sivri biber
  • Toz kırmızı biber
Piravu Mantısı

Nasıl Yapılır

  1. İç malzeme için peyniri ufalayın. Soğanları temizleyip kıyın. Sivri biberleri temizleyip ince doğrayın.
  2. Peyniri bir kaba alın. Soğan, biber ve kırmızıbiberi ilave edip harmanlayın.
  3. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp su, yumurta ve tuz ilave edip orta sertlikte bir hamur yoğurun.
  4. Hamuru 20 dakika dinlendirip bezelere bölün. Her bezeyi 1 mm kalınlığında açıp kareler hazırlayın.
  5. Hazırladığınız iç malzemeyi mantı hamurlarına paylaştırıp üçgen şeklinde kapatın. Bir çorba kaşığı zeytinyağını yanmaz tavada ısıtın. Mantıları ilave edip az yağda kızartın.
  6. Domatesleri yıkayıp rendeleyin. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp domatesi ekleyin ve salça kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  7. Suyu ekleyip kaynatın. Mantıları ilave edin ve 15 dakika pişirin. Suyunu çekince tabaklara paylaştırıp kırmızı biber serpiştirerek servis yapın.

Türk mutfağının en meşhur lezzetleri arasında yer alan Kayseri mantısını da notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo