Kurze

Kurze
09 Kasım 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kurze için

Malzemeler

  • 500 gr yağlı koyun kıyması
  • 2 soğan1 kahve fincanı sirke
  • Yarım limonun suyu
  • 3 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz

Hamur malzemesi:

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı su
Kurze

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın. Kıyma ve soğanı bir tavada sürekli karıştırarak kavurun.
  2. Tuz, 1 fincan sirke ve yarım limonun suyunu ilave edip tavayı ocaktan alın.
  3. Hamur için; unu bir kaba alın. Tuz serpip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta ve suyu ekleyin.
  4. Unu kenarlardan ortaya toplayarak bir hamur yoğurun. Hamuru küçük bezelere ayırın.
  5. Hazırladığınız iç malzemeden ortasına yayın. Kenar uçlarını kapatarak rulo şeklinde sarın.
  6. Derin bir tencerede hafif tuzlu su kaynatın. Hamurları kaynar suda haşlayıp kevgirle süzgece alın. Mantıları servis tabaklarına paylaştırın.
  7. Salçayı suyla ezin. Tavaya alıp 1-2 dakika pişirin. Salçalı sosu kurzelerin (mantı) üzerine gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo