Haşlama Milföy Mantı

Haşlama Milföy Mantı
14 Nisan 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Haşlama Milföy Mantı için

Malzemeler

  • 12 adet milföy hamuru
    İçi için:
  • 250 g kıym
  • 1 küçük boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
    Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 g iri kırılmış ceviz içi
Haşlama Milföy Mantı

Nasıl Yapılır

  1. Unlanmış zeminde milföy hamurlarını inceltin ve küçük karelere bölün. İçlerine kıymalı harcı paylaştırın ve üçgen kapatın.
  2. Derin bir tencerede kaynattığınız tuzlu suyun içine mantıları atarak haşlayın ve suyunu süzüp servis tabağına alın.
  3. Üzeri için; tereyağını bir tavada eritin. İri kırılmış cevizleri tereyağına ekleyin ve birkaç dakika kavurup mantıların üzerine gezdirin. Bekletmeden sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo