ZAHTERLİ TUZLU KURABİYE

8 Kişilik
Zahterli tuzlu kurabiye tarifi için malzemeler

Zahter için

  • Yarım su bardağı sumak
  • Yarım su bardağı kuru kekik
  • 1 su bardağı esmer susam

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zahter
  • 1 paket kabartma tozu
  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
Zahterli tuzlu kurabiye hazırlanışı

Zahter için susamı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Kısık ateşte kavurun. Sumak, kekik ve susamın yarısını öğütün. Öğütülmüş karışım ve öğütülmemiş susamı bir kapta karıştırın. Kurabiye hamuru için un, tuz, zahter ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, zeytinyağı, sirke ve yoğurdu hamur yoğurma kabında karıştırın. Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kare ve yuvarlak şekillendirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!