Tarçın Kokulu Ve Marmelatlı Kurabiyeler

Tarçın Kokulu Ve Marmelatlı Kurabiyeler
18 Eylül 2020

Özel günlerin ve kutlamaların sembolü haline gelen kurabiyeler; çikolata, sos ve meyve püreleri ile hazırlanır. Tatlı ve tuzlu olmak üzere iki farklı şekilde sunulabilir. Özellikle çayın yanında tercih edilen bu besinler, vücuda enerji verir. Malzemeleriniz hazırsa, şık sunumu ile tarçın kokulu ve marmelatlı kurabiye tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarçın Kokulu Ve Marmelatlı Kurabiyeler için

Malzemeler

Hamuru için

  • 3.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/3 su bardağı üzüm pekmezi
  • 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 100 g tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Marmelat için

  • 2 avuç dondurulmuş kızılcık
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 3-4 damla limon suyu

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Tarçın Kokulu Ve Marmelatlı Kurabiyeler

Nasıl Yapılır

  1. Bir kasede un ve tarçını karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı, şeker ve yumurtayı çırpın. Pekmezi ilave edip, çırpmaya devam edin.
  2. Bu karışımın üzerine tarçınlı undan azar azar ekleyerek, malzemeleri karıştırın. Hamuru yoğurup toparlayın ve streç filme sarıp, 10-15 dakika buzdolabında bekletin.
  3. Tezgaha un serpin. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, merdane ile açın. Kalıplarla şekiller çıkarın ve pişirme kağıdı yerleştirdiğiniz fırın tepsisine dizin.
  4. Kurabiye şekillerinin yarısını alt, yarısını üst olacak şekilde organize edin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 - 20 dakika pişirin. (Esmer şeker kullanırsanız 12-15 dakika yeterli olacaktır.)
  6. Kızılcıkları su ve şeker ile kısık ateşte 15 dakika pişirin. 3-4 damla limon sıkıp, ocaktan alın. Biraz soğuyunca kaşığın tersiyle veya eziciyle bastırarak meyvelerin posasını çıkarıp, çekirdeklerini ayırın.
  7. Kurabiyeler oda sıcaklığına gelince üstteki şekillerden görülecek biçimde aralarına marmelat sürüp, üzerlerine pudra şekeri serpin.

Tarçın Kokulu ve Marmelatlı Kurabiyelerin Pün Noktaları Nelerdir?

  1. Kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  2. Hamuru hazırladıktan sonra 15 dakika dinlendirin. Ardından tekrar yoğurarak şekil verin.
  3. Kurabiyelere şekil vermek için kurabiye kalıbı veya bardak kenarlarını kullanabilirsiniz.
  4. Toz şeker yerine esmer şeker kullanmak isterseniz un ölçüsünü 3 su bardağı olarak değiştirin.
  5. Ortası için istediğiniz marmeladı kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Tarçın Kokulu ve Marmelatlı Kurabiye Kaç Kaloridir?

  1. Orta boyutlu bir adet tarçın kokulu ve marmelatlı kurabiye 340, bir porsiyon ise yaklaşık 445 kaloridir. Karbonhiradt ve şeker değeri yüksek olduğu için ölçülü tüketilmelidir.

İkramlık olarak sunabileceğiniz pratik kurabiye tarifleri mi arıyorsunuz? Nefis meyve püresi ile tatlandırılan elmalı kurabiye veya tahinli kurabiye tarifine göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo