Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kurabiye

Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kurabiye için

Malzemeler

Süt reçeli için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu

Kurabiye için

  • 125 g tereyağı
  • 110 g pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 çay kaşığı vanilya esansı
  • 225 g un
  • 35 g kakao
  • Yarım çay kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı esmer toz şeker
Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kurabiye

Nasıl Yapılır

Süt reçeli için; süt ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Orta ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladığında altını kısın ve kabartma tozunu ekleyip taşmaması için hızlıca karıştırın. Kısık ateşte süt yoğunlaşıp karamelize olana kadar ara ara karıştırarak pişirmeye devam edin. Temiz bir kavanoza alıp ılındırdıktan sonra buzdolabında iyice soğutun. Kurabiye için tereyağı ve pudra şekerini geniş bir kaba alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ve vanilya esansını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un, kakao ve Hindistan cevizini ilave edip yoğurun. Hamuru yağlı kağıt ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen kurabiye hamurunu yağlı kağıt arasında ince açın. Şekilli bir kurabiye kalıbıyla 24 parça kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine esmer toz şeker serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Ilınan kurabiyelerin yarısının üzerine süt reçeli sürüp diğer kurabiye parçaları ile üzerlerini kapatın. Soğuk servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo