Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye

Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye için

Malzemeler

  • 1 paket oda ısısında yumuşamış margarin
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • İçi için
  • Portakal reçeli
  • Gül Reçeli
  • Limonlu

Güllü ve Portakallı Lokum

  • Kakaolu hamur için
  • Kakao (ölçü yok rengini istediğiniz kadar koyultun)
  • fındık içi
Reçelli-Lokumlu-Papatya Kurabiye

Nasıl Yapılır

Bütün malzemeyi yoğurun.Hamuru üçe bölün birine kakao koyup yoğurun ve resimdeki gibi şekil verin en son fındığa bulayın ikinci hamurdan ceviz kadar koparıp ayrı ayrı lokum ve reçellerin tanelerini koyun şekil verin. Üçüncü hamurdan da papatya yapmak için fındık kadar yuvarlaklar yapıp yan yana 6 yada 7 tane dizin ortasına kakaolu top yapıp koyun yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin önceden ısınmış 180 derecelik fırında altı pembe üzeri beyaz kalacak şekilde pişirin.Papatyalar ve kakaolular hariç diğerleri ılınınca pudra şekeri serpin
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo