Peynirli Zencefilli Kurabiye

Peynirli Zencefilli Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynirli Zencefilli Kurabiye için

Malzemeler

  • 75 g tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yumurta
  • 75 g toz şeker

İç harcı için

  • 115 g süzme peynir
  • 40 g zencefil marmeladı

Zencefil marmeladı için

  • 400 g taze zencefil
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 limon
Peynirli Zencefilli Kurabiye

Nasıl Yapılır

Un ve kakaoyu bir yoğurma kabına eleyin. Ayrı bir kasede yumurta ve toz şekeri şeker tamamen eriyene kadar çırpın ve unlu karışıma ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın ve harcı bir sıkma torbasına doldurun. Harcı yağlı kağıt serili fırın tepsisine 4 cm çapında 24 yuvarlak elde edecek şekilde aralıklı olarak sıkın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12 dakika pişirin. Pişen kurabiyelerinizi soğuması için 15 dakika kadar bekletin. Zencefil marmeladı için taze zencefillerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Bir tencereye alıp üzerine su ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 20 dakika daha pişirin. Zencefiller yumuşamaya başlayınca şekerini ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin. Limon suyunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. İç harcı için süzme peynir ve zencefil marmeladını bir kaseye alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın ve soğuması için buzdolabına alın. Soğuyan peynirli harcı bir sıkma torbasına doldurun. Ilınan kurabiyelerin 12 adetinin arasına peynirli harçtan sıkın. 12 parçayla üzerlerini kapatıp servis yapın. 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo