Pentürk (Pain Turc)

Pentürk (Pain Turc)
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 25 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pentürk (Pain Turc) için

Malzemeler

  • 135 g toz şeker
  • 125 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 150 g un
  • 165 g file badem
  • Bir tutam vanilya
Pentürk (Pain Turc)

Nasıl Yapılır

Toz şeker ve tereyağını derin bir kabın içerisinde mikser yardımıyla karıştırın. Yumurtayı ekleyin. Un, file badem ve vanilyayı ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın. Hamuru 5 cm derinliğinde 30x30 ölçülerinde yağladığınız bir fırın kabına döküp bastırarak yayın. Buzdolabında 45 dakika dinlendirin. Kalıptan çıkarıp kenarı tırtıklı dikdörtgen bir kalıpla 5 cm genişliğinde şeritler kesin. Her şeridi de kenarı tırtıklı bir bıçakla 2 cm kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo