Parmesanlı Zeytin Topları

Parmesanlı Zeytin Topları
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Parmesanlı Zeytin Topları için

Malzemeler

  • 100 g un
  • 60 g tereyağı
  • 30 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 10~12 çekirdeksiz kokteyl yeşil zeytin
Parmesanlı Zeytin Topları

Nasıl Yapılır

Un ve tereyağını parmak uçlarınızla ufalayarak yoğurun. Parmesan peyniri ve soğuk suyu ekleyerek hamur kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru dolaptan çıkartın. Küçük parçalar koparıp elinizle inceltin. Ortalarına birer zeytin koyun ve yuvarlayarak kapatın. Hamurları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Tekrar buzdolabına alıp 15 dakika daha bekletin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo