Limonlu Ve Hindistan Cevizli Kurabiye

Limonlu Ve Hindistan Cevizli Kurabiye
25 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Limonlu Ve Hindistan Cevizli Kurabiye için

Malzemeler

  • 3 yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 200 g pudra şekeri
  • 60 g toz badem
  • 40 g Hindistan cevizi

Krema için

  • 300 ml krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Limonlu Ve Hindistan Cevizli Kurabiye

Nasıl Yapılır

Yumurta aklarını mikserle kar gibi oluncaya kadar çırpın. Toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Elenmiş pudra şekeri, toz badem ve hindistan cevizini geniş bir kapta harmanlayın. Yumurta karışımını iki seferde ekleyip spatula ile çırpmadan yavaşça karıştırın. Karışımı 1.5 cm’lik düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın. 15 dakika bekletin. Limon kreması için, krema, şeker ve limon kabuğunu mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Buzdolabında bekletin. Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve 5 dakika soğumaya bırakın. İki bisküvi arasına krema sürüp yapıştırın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo