Kepekli Unlu Ve Otlu Kurabiye

Kepekli Unlu Ve Otlu Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kepekli Unlu Ve Otlu Kurabiye için

Malzemeler

  • 225 gr kepekli un
  • 115 gr beyaz ekmek unu
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı krem tartar
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 50 gr küp doğranmış margarin
  • 4 yemek kaşığı kıyılmış karışık taze ot
  • 250 ml süt
  • 1 yemek kaşığı susam
Kepekli Unlu Ve Otlu Kurabiye

Nasıl Yapılır

Fırını önceden 220 dereceye ayarlayın. Bir fırın tepsisine hafifçe un serpin. Unları hamur yoğurma kabına alın. Tuz, karbonat, krem tartar ve toz kırmızıbiberi kaseye eleyin. Margarini ekleyip parmak uçlarınızla kalın ekmek kırıntılarını andırana kadar ovun. Taze otları ve sütü ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru hafifçe unlu bir yüzeye koyun. Sertleşmemesi için çok fazla yoğurmayın. Hamuru 23 cm çapında bir yuvarlak şeklinde açın ve fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine hafifçe su sürün ve eşit olarak susam tanelerini serpin. Hamur yuvarlaklarını dikkatlice sekiz eşit dilime kesin. Dilimleri tek tek ayırın ve altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Metal bir spatula kullanarak soğuması için bir tel ızgaranın üzerine alın. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo