Kavrulmuş Kestaneli Çerez Kurabiye

Kavrulmuş Kestaneli Çerez Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kavrulmuş Kestaneli Çerez Kurabiye için

Malzemeler

  • 750 gr kestane
  • 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 1.5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • Pudra şeker
Kavrulmuş Kestaneli Çerez Kurabiye

Nasıl Yapılır

Kestanelerin üzerine artı şeklinde kesikler yapın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar (kurutmadan) pişirin. Kabuklarını sıcakken soyup mutfak robotunda ince olacak şekilde çekin ve soğumaya bırakın. Derin bir kaba çekilmiş kestane, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, ¾ su bardağı toz şeker, tarçın ve unu ekleyip yoğurun. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 13-14 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuttuktan sonra pudra şekere bulayıp servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo