DAMLA SAKIZLI KURABİYE

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Damla Sakızlı Kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 2 kahve fincanı ayçiçek yağı
  • 2 kahve fincanı buğday nişastası
  • 280 gr un
  • 1 tatlı kaşığı damla sakızı macunu

Üzeri için

  • Tarçın
Damla Sakızlı Kurabiye hazırlanışı

Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın. Ayçiçek yağı, pudra şekeri, buğday nişastası, un ve damla sakızı macununu ekleyip ele yapışmayan bir hamur olana kadar iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kurabiyeleri dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 14-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden alıp üzerine tarçın serpin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!