ÇÖREK OTLU KURABİYE

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Çörek otlu kurabiye tarifi için malzemeler
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay bardağı çörek otu
  • Susam
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
Çörek otlu kurabiye hazırlanışı

Yumurta akı ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. Hamuru un serpilmiş bir zeminde 1 cm kalınlığında açın. Bisküvi kalıbıyla kesip yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!