ÇİKOLATALI ÇÖREK

6 Kişilik
Çikolatalı çörek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı yoğurt (susuz)
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket instant hamur mayası

Üzeri için

  • Pudra şeker

İç malzeme için

  • 3 paket bitter çikolata (80 X 3)
  • 50 gr margarin
Çikolatalı çörek hazırlanışı

Unu derin bir kaba aktarın. Maya ve toz şekeri ekleyip karıştırın. Ilık süt, yumurta, ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip yoğurun. Ilık bir ortamda mayalanması için yaklaşık 45 dakika dinlendirin. Hamuru üçe bölün. Tezgaha un serpip merdane yardımıyla yarım parmak kalınlığında dikdörtgen şekilde açın. Her tarafını yumuşatılmış margarin ile yağlayın. Küçük parçalara kestiğiniz çikolataları bir kenarına dizin ve bu kenardan başlayarak rulo şeklinde sarın. İki parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan iki bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. 20 dakika da tepside mayalandıktan sonra önceden ısıttığınız 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar yaklaşık 15- 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!