ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE

6 Kişilik
Çikolata dolgulu kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3/4 su bardağı yumuşatılmış tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı esmer şeker
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1.5 su bardağı un

Dolgu için

  • Yarım su bardağı krema
  • 1 su bardağı çikolata parçaları
Çikolata dolgulu kurabiye hazırlanışı

Yemek tarifleri arasında çocukların severek yiyeceği bir tarif. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Orta boy bir kapta tereyağını mikserle çırpıp krema haline getirin. Toz şeker ve esmer şekeri ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar çırpmaya devam edin. Yumurta sarıları ve vanilyayı ilave edip mikserin orta hızında çırpın. Unu ekleyin ve düşük hızda iyice karışana kadar çırpın. Hamuru alüminyum folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Dolgusu için çikolatayı benmari usulü eritin ve kremayı ekleyin. Soğuyup donması için bekletin. Hamuru un serptiğiniz tezgaha yayıp merdane ile açın. Kurabiye kalıbıyla veya uygun bir bardakla hamurdan 5 cm’lik daireler çıkarın. Soğuyup katılaşan çikolatadan hamurların ortalarına birer çay kaşığı paylaştırın. Diğer hamurları üzerlerine kapatıp kenarlarını çatalla çizgiler yaparak bastırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, hamurları dizin. 15 dakika pişirin. Dilerseniz pudra şeker serpip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:30:33

Müthiş lezzet tavsiye ederim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!