Çaylı Kurabiye

Çaylı Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 18 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çaylı Kurabiye için

Malzemeler

  • 75 g tereyağı
  • 55 g esmer toz şeker
  • 1 yemek kaşığı
  • siyah çay yaprakları
  • 1 yumurta
  • 100 g tam buğday unu

Üzeri için

  • Pudra şekeri
Çaylı Kurabiye

Nasıl Yapılır

Tereyağı ve toz şekeri derin bir kaba alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Çay yaprakları, ayrı bir kasede çırptığınız yumurtayı ve unu ilave edip yoğurun. Hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alıp rulo şeklinde yuvarlayın. Rulonun üzerine elinizle hafifçe bastırarak yassılaştırın. Rulo hamuru streç film ile sarın ve buzdolabında bir saat dinlendirin. Soğuyan hamuru keskin bir bıçak ile 5 mm kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerlerine pudra şekeri serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo