ANTEP FISTIKLI KURABİYE

8 Kişilik
Antep fıstıklı kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı antep fıstığı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yumuşatılmış tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 + 3/4 su bardağı un
  • 1 + 1/4 su bardağı mısır nişastası
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kakule

Üzeri için

  • Antep fıstığı
  • Toz şeker
Antep fıstıklı kurabiye hazırlanışı

Yemek tarifleri arasında en güzel olanı. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Toz şeker ve antep fıstıklarını iyice ezilene kadar blender’dan geçirin. Karışımın yarısı ve tereyağını mikserle krema haline gelene kadar çırpın. Yumurta ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Geriye kalan fıstıklı toz şeker karışımını da ekleyin ve iyice karıştırın. Un, mısır nişastası, tuz ve kakuleyi elekten geçirip mikserle düşük hızda çırpın ve diğer karışımla birleştirip yoğurun. Mutfak tezgahının üzerine un serpip merdane yardımıyla hamuru açın. Daire şeklinde kurabiye kalıbıyla hamurdan parçalar çıkarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine toz şeker serpin. Ortalarına birer antep fıstığı yerleştirin. 12 dakika pişirin. Soğuyunca tepsiden alıp servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!