Ayvalı Ve Izgara Sebzeli Kış Salatası

Ayvalı Ve Izgara Sebzeli Kış Salatası
12 Nisan 2022

Sevgili Aydan Üstkanat’ın yorumuyla bu nefis kış salatasını deneyimlemeye ne dersiniz? Mor lahana, pikan cevizi, brokoli çiçeği, mikro yeşillik ve rokfor peyniri ile hazırlanan bu salata, yılbaşı akşamlarının favorisi olacak. Malzemeler hazırsa, düşük kalorisi ve lezzetiyle ayvalı ızgara sebzeli kış salatası tarifine geçebiliriz.

Farklı tatlar denemek için waltham balkabağı salatası ve somonlu patates salatası tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Ayvalı Ve Izgara Sebzeli Kış Salatası için

Malzemeler

  • 1 adet ayva
  • 1/2 adet mor lahana (1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
  • 1 kase brokoli çiçeği (Küçük parçalara ayrılmış)
  • 1/2 su bardağı Pikan cevizi
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Servis için

  • Mikro yeşillik
  • Rokfor peyniri
Ayvalı Ve Izgara Sebzeli Kış Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Ayvanın çekirdeklerini çıkarıp kabuğunu soymadan dilimleyin.
  2. Tüm malzemeyi ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın ve yağ ile tuzu ilave ederek harmanlayın. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
  3. Servis tabaklarına alın ve üzerine rokfor peyniri ile mikro yeşillik serptikten sonra servis edin.
  4. Not: Bu tarife ‘salata’ dedim ama özellikle hindi, tavuk ve et yanında sunulabilecek şahane bir garnitür tabağı olduğunu söylemeliyim.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo