Dağ Mantarlı Kiş

Dağ Mantarlı Kiş
25 Ağustos 2022

Et, deniz ürünleri ve sebze parçaları ile zenginleştirilen kiş, tatlı veya tuzlu bir şekilde sunulan bir hamur işidir. Fransız mutfağında çok sevilen kiş, tart çeşidi olarak da bilinir. Lezzetli tereyağlı kiş hamuru içerisinde, kremalı dağ mantarlı dolgu damaklarınızda iz bırakacak. Oldukça lezzetli dağ mantarlı kiş için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için keçi peynirli sufle kişpratik pazılı kiş ve bol soğanlı kiş tariflerine göz atabilirsiniz. 

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Dağ Mantarlı Kiş için

Malzemeler

Kiş hamuru için:

  • 120 gr soğuk tereyağı 
  • 260 gr un 
  • 4 yemek kaşığı soğuk su 
  • 1 adet yumurta sarısı

İç harç için:

  • 500 gr dağ mantarı 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan 
  • 200 ml sıvıyağ
  • 1 adet yumurta 
  • 2 dal kekik
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Rendelenmiş kaşar
Dağ Mantarlı Kiş

Nasıl Yapılır

  1. Tart hamuru için tereyağı küp küp kesilir. Soğuk olduğundan emin olunmalıdır. 
  2. Un içerisine tereyağı koyularak parmak uçları ile tereyağı una yedirilir. 
  3. Kalan hamur malzemeleri eklenerek yoğurulur. 
  4. Hamur 10-15 dakika buzdolabında dinlendirilir. 
  5. Hamur ince açılır ve tart kalıbına yerleştirilir. Fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır ve üzerine yağlı kağıt ile ağırlık koyulur. 
  6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir, ardından ağırlık kaldırılır ve 5 dakika daha pişirilir. 
  7. Fırından çıkartılır ve ılımaya bırakılır. 
  8. Harç için zeytinyağı ısıtılır, yemeklik doğranan soğan kavrulur. 
  9. Mantarlar dilimlenir ve soğanların yanına eklenir. Piştikten sonra ılımaya bırakılır. 
  10. Bir kap içerisinde krema, yumurta, peynir, mantarlar, kekik, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. 
  11. Kiş içerisine yerleştirilir ve 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo