Fırında Tost Ekmeği Dolması

Fırında Tost Ekmeği Dolması
06 Ağustos 2022
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Fırında Tost Ekmeği Dolması için

Malzemeler

  • 1 adet bütün tost ekmeği (Dilimlenmemiş)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı mozzarella peyniri
  • 50 g çedar peyniri
  • 2-3 dilim pastırma (İnce doğranmış)
  • 3-4 dilim sucuk (İnce doğranmış)
  • 3-4 dilim jambon (İnce doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber
Fırında Tost Ekmeği Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Bütün tost ekmeğinin üzerini tırtıklı bir bıçak yardımı ile 1 cm kalınlığında kesin. İçini hafifçe boşaltın.
  2. İç malzemesi için yumurtaları çırpın. Rendelenmiş peynirleri, ince doğranmış şarküteri malzemesini ekleyip karıştırın. En son tuz ve karabiber ilave ederek tatlandırın.
  3. Hazırladığınız iç malzemeyi içini aldığınız ekmeğin içine doldurun. Üzerlerine küçük parçalar halinde tereyağı serpin.
  4. Yağlı kağıt yardımı ile üzerini tamamen kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında, 20 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

    Hazır kullanmak yerine klasik tost ekmeği tarifinden yararlanabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo