Bruschetta (İtalyan Antipasti)

Bruschetta (İtalyan Antipasti)
23 Ocak 2024

İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan antipasti nedir? Antipasti, İtalya'da ana yemek öncesinde sunulan ve iştah açması için servis edilen bir çeşit ordövr tabağıdır. Antipastinin içerisine kızarmış ekmek, çeşitli peynirler, zeytin, geleneksel İtalyan mezeleri, mantar, biber ve salamura et bulunmaktadır. İsteğe göre daha da zenginleştirilen antipasti, özellikle davet günlerinde ve kalabalık sofralarda sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, İtalyan antipasti (bruschetta) nasıl yapılır birlikte görelim.

İtalyan lezzetlerini sevenler için focaccia sandviç, dana pikata, aglio e olio ve ev yapımı makarna tarifini buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Bruschetta (İtalyan Antipasti) için

Malzemeler

  • 8 dilim ekmek
  • 4 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 dal maydanoz
  • Birkaç kekik dalı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytin
  • Çeşitli peynirler
  • Mantar
  • Salamura et
Bruschetta (İtalyan Antipasti)

Nasıl Yapılır

  1. Bruchetta için; Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
  2. 2 kaşık yağı tavada ısıtıp sarımsağın yarısı ve domatesi ilave edin. 4-5 dakika karıştırarak kavurun.
  3. Kalan yağ ve sarımsağı bir kasede karıştırın. Ekmekleri iki taraflı kızartıp üzerine fırça ile sarımsaklı yağ sürün.
  4. Ekmeklerin üzerine domatesli sosu paylaştırın. Kıyılmış maydanoz ve taze kekik dallarıyla süsleyip servis yapın.
  5. Hazırladığınız ekmekleri servis tabağına aldıktan sonra, kalan malzemeleri de ordövr tabağına ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo