Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13408 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1172 Tarif
Diyet
4365 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2142 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4636 Tarif
Salata ve Meze
1159 Tarif
Sos
451 Tarif
Tatlı
8211 Tarif
Yöresel
1937 Tarif
Popüler Tarifler
Çardak Kebabı
Höşmerim
Anasayfa
Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
24 Ağustos 2022
Çay saatleriniz için kolayca hazırlayacağınız nefis akçaağaç glazürlü cevizli çörek tarifi
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Sıkma
Krem karamel
Ürgüp Köftesi
Karakuş tatlısı
Geleli Kebabı
Ekşili ıspanak başı
Mart Ayı Sebze ve Meyveleri
Güllaç Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Sahurda Tahin - Pekmez Yenir Mi? Bir Diyetisyene Sorduk
Pratik İftar Yemekleri: 30 Dakika Altında Hazırlanabilecek 30 Nefis Tarif
İstanbul İftar Mekanları: 20 Farklı Mekan Önerisi
Pratik Sahur Tarifleri: Tok Tutan 50 Kolay Tarif
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek için
Malzemeler
1 adet çörek hamuru
120 g iri kıyılmış ceviz içi
90 g esmer toz şeker
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
50 g tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
1 adet yumurta sarısı (Çırpılmış)
2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
Nasıl Yapılır
Bir ölçü
çörek hamuru
hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamuru beklerken pikan cevizini, esmer toz şekeri ve yenibaharı küçük bir kasede karıştırıp kenara alın.
Hamuru unlu bir yüzeyde, 55 cm x 30 cm’lik bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Fırça ile tereyağını sürün ve pikan cevizi karışımını serpiştirin.
Hamuru 5 cm x 55 cm’lik 6 eşit şeride bölün. Bir şeridi sıkıca yuvarlayıp, başka bir şeridin ucunun üstüne koyup tekrar yuvarlayın.
Büyük bir sarmal oluşturana kadar aynı işlemi tekrar edin. Pişirme kağıdı serdiğiniz 20 cm’lik bir kelepçeli fırın kabına yerleştirin.
Streç filmle kaplayıp 30 dakika kabarması için bekletin.
Çöreğe fırça ile yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 40-45 dakika, rengi altına dönük kahve rengi olana kadar iyice pişirin.
Fırın kabından çıkarmadan önce 10 dakika soğuması için bekletin. Üzerine fırça ile akçaağaç şurubu sürüp servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çörek Tarifleri
Öğle Yemeği
Kuruyemişli Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
40 Dakika
3 Kaşık Tatlısı
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
20 Dakika
Bal Kabaklı Pankek
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
45 Dakika
Makroudh
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
35 Dakika
Bisküvili, Hurmalı Tatlı
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
48 Dakika
Cevizli, Kızılcık Soslu Kruvasan
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
80 Dakika
Diyabetik Kalburabastı
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.