YUMURTALI YUFKA KIZARTMASI

6 Kişilik
Yumurtalı yufka kızartması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı su

Kızartmak için

  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
Yumurtalı yufka kızartması hazırlanışı

Lezzet'in yemek tarifleri gibi yufkalı tarifleri de çok ilgi görüyor. Yufkayı mutfak tezgahına yayın. Bir yumurtanın beyazını ayırın. Sarısını fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürün. Yufkayı her iki tarafından tutarak 3 cm kalınlığında katlayarak sonuna kadar devam edin. Elde ettiğiniz uzun yufkayı 4’er cm uzunluğunda kesin. Aynı işlemi diğer yufkaya da uygulayın. Bir tavada ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Diğer tarafta bir kaba su aktarın. Hazırladığınız yumurtalı yufkaları önce bu suya batırın sonra kızgın yağda kızartın. Sıcak servis yapın. İsteğe göre yufkaların içine maydanoz, beyazpeynir ve kırmızı pul biberle hazırlayacağınız harcı da ilave edebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!