Derin bir kapta hamur için gereken malzemeleri
yoğurun. Yumuşak kıvamlı hamuru iki eşit parçaya
bölün.
10 dakika dinlendirdiğiniz hamuru
yufka şeklinde açın. Yufkaların üzerine tereyağı
ve tahin sürerek bohça gibi katlayın.
Oklavayla
tekrar açıp bu kez hamurun dört ucunu birleştirerek
beze şeklinde yuvarlayın. Buzdolabında
30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru tepsinin
boyutundan 1 cm daha geniş olacak şekilde
açarak tepsiye yayın. Baharatlar ve beyaz peyniri
bir kapta karıştırıp böreğin iç harcını hazırlayın.
Hazırlanan harcı yufkanın içine yayın
ve kenarlardaki fazlalığı içeriye doğru katlayın.
İkinci katı da aynı şekilde hazırlayın.
Üzerine
sütle çırpılmış yumurta sarısı sürün ve bolca
susam serpin. Kare dilimler şeklinde kesin. 190
derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Isıyı
170 dereceye indirip 25 dakika daha pişirin. Sıcak
servis yapın.
Teşekkür ederiz.