Tahinli Anadolu Çöreği

Tahinli Anadolu Çöreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tahinli Anadolu Çöreği için

Malzemeler

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • Yarım kibrit kutusu kadar yaş maya

İç malzeme:

  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Tahinli Anadolu Çöreği

Nasıl Yapılır

  1. Hamur yoğurma kabına yoğurdu alıp yaş mayayı ekleyin ve ezin. 1 bardak su, şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
  2. Unu eleyip karışıma ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp hamur 2 misli kabarana kadar bekletin. Tahini sıvıyağ ile iyice karıştırın.
  3. Hamuru iki veya üç eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı unlanmış zemine alıp elinizle açarak inceltin.
  4. Üzerine yağlı tahin karışımından sürüp bohça şeklinde katlayın ve üzerini örtüp 15-20 dakika dinlendirin.
  5. Hamurları tekrar açıp üzerine tahinli karışımdan sürün. Ceviz içi ve yenibahar serpip rulo yaparak sarın.
  6. Sağ ucunu içe sol ucunu dışa sararak ruloyu burun ve kendi etrafında sarıp çörek şekline getirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın.
  7. Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo