TAHİNLİ ANADOLU ÇÖREĞİ

8 Kişilik
Tahinli Anadolu çöreği tarifi için malzemeler
  • 4.5 su bardağı un1 su bardağı yoğurt1 su bardağı su1 yumurtaYarım kibrit kutusu kadar yaş mayaİç malzeme: Yarım su bardağı tahin1 su bardağı sıvıyağ1 su bardağı ince çekilmiş ceviziçi1 tatlı kaşığı yenibahar2 tatlı kaşığı tozşeker2 tatlı kaşığı tuzÜzeri için: 1 yumurta sarısı
Tahinli Anadolu çöreği hazırlanışı

 Hamur yoğurma kabına yoğurdu alıp yaş mayayı ekleyin ve ezin. 1 bardak su, şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Unu eleyip karışıma ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp hamur 2 misli kabarana kadar bekletin. Tahini sıvıyağ ile iyice karıştırın.

Hamuru iki veya üç eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı unlanmış zemine alıp elinizle açarak inceltin. Üzerine yağlı tahin karışımından sürüp bohça şeklinde katlayın ve üzerini örtüp 15-20 dakika dinlendirin.

Hamurları tekrar açıp üzerine tahinli karışımdan sürün. Ceviz içi ve yenibahar serpip rulo yaparak sarın. Sağ ucunu içe sol ucunu dışa sararak ruloyu burun ve kendi etrafında sarıp çörek şekline getirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın.

Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:10:53

Bazen tariflerde anlatım eksikliği olabiliyor.Mesela bu tahinli çörek eminim nefis olacaktır.Ama bir yeri varki belki benim kafam çalışmadı anlayamadım ama, şöyle diyorsunuz;Hamurları tekrar açıp üzerine tahinli karışımdan sürün. Şimdi bohça haline gelmiş hamurları merdane veya elimiz ilemi açacağız,yoksa o bohçayı açıp içine tekrar tahinli cevizli harçtanmı süreceğiz.Bir aydınlatıverin he bi zahmet..Kolay gele..

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!