SOĞANLI BÖREK

8 Kişilik
Soğanlı börek tarifi için malzemeler
  • 2 ekmek hamuru
  • 100 gr kuzu kıyma
  • 5 soğan
  • 2 domates
  • 2 çarliston biber
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • karabiber
Soğanlı börek hazırlanışı

Hazır ekmek hamurlarını yoğurup kapaklı bir kaba alın. Yarım saat buzdolabında bekletin. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayın. Hamuru biri küçük diğeri daha büyük olmak üzere iki bezeye ayırın. Büyük olanı kenarlarından hafifçe taşacak şekilde tepsiye yerleştirin. İç malzeme için soğanların kabuklarını soyun. Piyaz doğrayıp zeytinyağında kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Domatesin kabuklarını soyup zar şeklinde doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp halka şeklinde doğrayın. Domates ve biberleri soğanlı kıymaya ilave edip kavurun. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Harcı hamurun üzerine yayın. Diğer hamuru kıymanın üzerine kapatın. Altta bulunan hamurun kenarlarını üstteki hamurun üzerine doğru kıvırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!