Sacda Isırganotlu Börek

Sacda Isırganotlu Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sacda Isırganotlu Börek için

Malzemeler

  • 4 yufka
  • -İç malzeme
  • 500 gr ısırganotu
  • 100 gr kıyma
  • 1 haşlanmış patates
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sacda Isırganotlu Börek

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Isırganotlarını eldivenle temizleyip yaprak yaprak ayırın ve bol suyla yıkayın.

İç malzeme için, soğanı soyup doğrayın. Patatesi soyup rendeleyin. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve kıymayı kavurun. Tuz, pulbiber, biber salçası, patates ve ısırganotunu ekleyip karıştırın. 2-3 dakika pişirip ocaktan alın.

Yufkalardan birini tezgaha serip dört kenarını içe doğru kıvırın ve kare şekli verin. İç malzemenin dörtte birini kare yufkanın yarısının üzerine yayıp ikiye katlayın. 

Sac ya da yağsız teflon tavada iki taraflı kızartıp servis yapın.

Dilerseniz, farklı sebzelerle harmanlanan otlu börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo