PIRASALI BÖREK

6 Kişilik
Pırasalı börek tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı su

Harç için

  • 750 gr pırasa
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 100 gr kavurma
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Çörek otu
Pırasalı börek hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri listenize bu muhteşem hamurişlerini eklemeyi unutmayın. Pırasaları ince doğrayın. Salçayı zeytinyağında kavurun. Pırasaları ekleyip soteleyin. Tuz, karabiber ve kavurmayı ekleyip soğumaya bırakın. Un, tuz, sıvıyağ ve suyu bir kapta karıştırın. Gerekirse su veya un ilavesi yaparak yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açın. Üzerine fırça ile sıvıyağ sürün ve 3 dakika bekletin. Hamuru biraz daha genişletin. Pırasa harcını hamurun üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Hamuru kendi etrafında dolayarak yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine hafifçe bastırın. Çırpılmış yumurta sürüp, çörek otu serpiştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!