PIRASALI BÖREK

8 Kişilik
Pırasalı börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar su
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

İç malzeme

  • 750 gr pırasa
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 100 gr kuşbaşı et
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu
Pırasalı börek hazırlanışı

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Un, tuz ve su ile yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamuru dinlenmeye bırakın. Pırasaları ince kıyıp tavaya alın. Ayçiçeği yağında etle beraber soteleyin. En son biber salçası ve tuzu ekleyin. Hamur dinlenince açabildiğiniz kadar açın. Üzerine ayçiçeği yağı sürüp, çarşaf böreği gibi elinizle iyice inceltin. Pırasalı harcı hamurun her tarafına paylaştırın. Hamuru rulo yapıp iyice inceltin. İstediğiniz şekli verip üzerine yumurta sarısı sürün. 180 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!