Pırasalı Arnavut Böreği

Pırasalı Arnavut Böreği
20 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Pırasalı Arnavut Böreği için

Malzemeler

  • 200 gr mısır unu
  • 2 yumurta
  • 100 gr un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gr tereyağı

İç malzemesi

  • 500 gr pırasa
  • 200 gr beyaz peynir
  • 1 kahve fincanı süt
  • Tuz
  • karabiber
Pırasalı Arnavut Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Unları hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve tereyağını ilave edip  pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Nemli bir beze sarıp oda ısısında 1 saat dinlendirin.
  2. Pırasaları temizleyip jülyen doğrayın. Sıvı yağını bir tavada ısıtıp pırasaları soteleyin. 1 kahve  fincanı su ekleyip 5-6 dakika daha soteleyin.
  3. Ocaktan alın. Ufalanmış beyaz peynir, karabiber ve sütü  ilave edip tüm malzemeleri birbirine yedirin.
  4. Dinlenmiş hamuru unlanmış zemine alın. Merdane ile çok ince iki yufka açın. Yağlanmış fırın  tepsisine yufkalardan birini serin.
  5. İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Diğer yufkayı da üzerine  kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis  yapın.

Dilerseniz, pazılı arnavut böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo