PIRASALI ARNAVUT BÖREĞİ

4 Kişilik
Pırasalı Arnavut böreği tarifi için malzemeler
  • 200 gr mısır unu
  • 2 yumurta
  • 100 gr un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 100 gr tereyağı
  • -iç malzemesi
  • 500 gr pırasa
  • 200 gr beyazpeynir
  • 1 kahve fincanı süt
  • Tuz
  • karabiber
Pırasalı Arnavut böreği hazırlanışı

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Unları hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta, tuz ve tereyağını ilave edip  pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Nemli bir beze sarıp oda ısısında 1 saat dinlendirin.

Pırasaları temizleyip jülyen doğrayın. Sıvıyağını bir tavada ısıtıp pırasaları soteleyin. 1 kahve  fincanı su ekleyip 5-6 dakika daha soteleyin. Ocaktan alın. Ufalanmış beyazpeynir, karabiber ve sütü  ilave edip tüm malzemeleri birbirine yedirin.

Dinlenmiş hamuru unlanmış zemine alın. Merdane ile çok ince iki yufka açın. Yağlanmış fırın  tepsisine yufkalardan birini serin. İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Diğer yufkayı da üzerine  kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak servis  yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:03:43

çok saçma iki yufkayla arnavut böreğimi olur

Misafir12.10.2016 17:16:59

o ıkı yufka bezelerın teker teker acılıp bır tabak buyuklugunde. 10 kat mesela o on kat olan ufak yufkaları tepsı buyuklugunde actıktan sonra bır yufka demek oluyor :)

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!