PATLICANLI BÖREK

10 Kişilik
Patlıcanlı börek tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 70 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • -İç malzeme
  • Yarım kg bostan patlıcanı
  • 100 gr beyazpeynir
  • 100 gr cheddar peyniri
  • 50 gr gravyer peyniri
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 çorba kaşığı çörekotu
Patlıcanlı börek hazırlanışı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Un, yumurta, kabartma tozu, zeytinyağı, yoğurt, yumuşatılmış tereyağı ve tuzu bir kapta karıştırın. Pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.

Bostan patlıcanlarını çok küçük doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletin. Suyunu süzün. Peynirleri rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp patlıcanı kavurun. Ocaktan alıp ılıtın ve peynirleri ekleyip harmanlayın.

Hamuru mandalinadan küçük bezelere ayırın. Elinizde yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğünde açın. Patlıcanlı malzemeyi paylaştırıp kapatın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25~30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!