Patatesli Ve Tulum Peynirli Börek

Patatesli Ve Tulum Peynirli Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patatesli Ve Tulum Peynirli Börek için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 4 su bardağı un
  • Tuz
  • 100 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)

İç harcı için

  • 250 gr beyaz peynir
  • 2 orta boy patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Kekik
  • Fesleğen
Patatesli Ve Tulum Peynirli Börek

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını derin bir kapta elinizle yoğurun. Süt, tuz ve unu ekleyip yoğurmaya başlayın. Gerekirse un ve süt ilavesi yaparak yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın.
  2. Üzerine nemli bir bez örterek buzdolabında 1 gece bekletin. İç harcı için patatesleri haşlayın. Peyniri küçük parçalara bölüp patatesle harmanlayın.
  3. İnce kıydığınız maydanozları, tuz ve karabiberi ekleyin. Hamuru 7 eşit parçaya bölün. Bir bezeyi ayırın.
  4. Diğer bezelerin üzerine un serperek pasta tabağı büyüklüğünde açın. Üçerli olarak aralarını tereyağı ile yağlayarak üst üste yerleştirin.
  5. İlk yufka grubuna yuvarlak fırın kabının büyüklüğünde açın. Yağladığınız tepsiye yerleştirin. Harcı üzerine yayın. Kalan diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp harcın üzerine kapatın.
  6. Ayırdığınız bezeden çubuklar yapıp böreğin üzerini şekillendirin. Yumurta sarısı sürüp kekik, fesleğen serpin.
  7. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınınca dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo