PATATESLİ BÖREK

8 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Patatesli börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr ekmek hamuru
  • 4 patates
  • Yarım demet fesleğen
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • karabiber
  • kırmızı toz biber

ÜZERİ İÇİN

  • Deniz tuzu
Patatesli börek hazırlanışı

Unladığınız mutfak tezgahında ekmek hamurunu yoğurun. Hamuru elinizle tezgahta yayıp iki parçaya kesin. Hamurun bir tanesini yağlayıp unladığınız fırın tepsisinin içine yayın. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla ezip ince kıyılmış fesleğen, maydanoz ve baharatları ilave edip karıştırın. Hazırladığınız harcı hamurun üzerine yayın. Diğer hamuru üzerine kapatın. Dışarı taşan kısımları parmaklarınızla hamurun kenarlarına yedirin. Bir bıçağın ucu ile iki kat hamuru birbirine yapışacak şekilde bastırın. Üzerine su ve zeytinyağı sürüp deniz tuzu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:40:42

ekmek hamurunun tarifi var mi aceba? acemilere... söyle yumusacik

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!