Mantarlı Tel Börek

Mantarlı Tel Börek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantarlı Tel Börek için

Malzemeler

  • 3.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı

İç harcı için

  • Yarım kg mantar
  • 2 soğan
  • 3 sivri biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Mantarlı Tel Börek

Nasıl Yapılır

100 gr tereyağı ile yarım su bardağı ayçiçeği yağını eritin. Hamur için gerekli malzemeleri diğer bir kapta yoğurun. Suyun miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayın. Üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. İç harcı için zeytinyağını tavada ısıtın. Üzerine yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları ekleyip soteleyin. Soğan yumuşayınca jülyen doğradığınız biberleri ilave edin. İnce dilimlediğiniz mantarları ekleyin. Son olarak tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hamurdan 26 beze hazırlayın. Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. 13’erli 2 grup yapın ve son beze hariç her bezenin arasına erittiğiniz tereyağı ile ayçiçeği karışımından sürün. 13’erli 2 bezeyi buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Merdane yardımıyla ilk bezeyi üzerine un serperek kare tepsi büyüklüğünde açın. Yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine mantarlı harcı yayın. Kalan bezeyi de aynı şekilde açın. Mantarlı harcın üzerini kapatın. Kalan yağı üzerine sürüp kare şeklinde dilimler kesin. Yoğurt ve ayçiçeği yağını karıştırıp böreğin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo