Lor Peynirli Top Börek

Lor Peynirli Top Börek
21 Ocak 2021
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lor Peynirli Top Börek için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 70 gr tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

İç malzeme

  • 2 diş sarımsak
  • 150 gr lor peyniri
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 tutam kişniş
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
Lor Peynirli Top Börek

Nasıl Yapılır

  1. Süzme yoğurt, krema ve sarımsak üçlüsü ile konuklarınızın beğeneceği başka börekler de hazırlayabilirsiniz.
  2. Unu kabartma tozu ile harmanlayıp hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, yoğurt, sıvıyağ, oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve tuzu ilave edin.
  3. Malzemeleri iyice yoğurup pürüzsüz bir hamur haline getirin. Hamuru top yapıp üzerini nemli bezle örtün.
  4. 1 saat buzdolabında dinlendirin. İç malzemeyi hazırlamak için, sarımsakları ezip lor peyniri, yoğurt, yumurta ve krema ile bir kasede karıştırın.
  5. Tuz, karabiber ve kişniş ekleyip tekrar karıştırın. Hamuru unlanmış zemine alıp merdane ile 2 mm kalınlığında açın.
  6. Çapı 9 cm ve 12 cm olan 4’er yuvarlak hamur kesin. Büyük hamurların üzerine iç malzemeyi paylaştırın.
  7. Üzerlerine küçük hamurları kapatıp alttaki hamuru üstteki hamura doğru kıvırarak parmağınızla bastırıp yapışmasını sağlayın ve şekil verin.
  8. Hazırladığınız börekleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin.
  9. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo