İşe tereyağında ince doğranmış soğanları
kavurmakla başlayın. Ardından kıymayı
ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Domates
salçasını ilave edin ve kokusu gidene kadar
kavurun. Et suyunu, şekeri, tuz ve karabiberi
ekleyin. Altını kısın ve yaklaşık 20 dakika
pişirin.
Pişmesine yakın, bezelyeleri ilave edin
ve bezelyelerin yumuşadığından emin olun.
Kuru nane, tuz ve karabiber ekleyerek lezzetlendirin,
soğumaya alın.
Milföy hamurunu,
unlanmış tezgâh üzerinde 1 cm kalınlığında
açın. Açtığınız hamuru 10 x 10 cm’lik kareler
halinde kesin, et harcından bir miktar karelerin
ortasına yerleştirin.
Hamurun dört
kenarını bohça gibi katlayın, katlı taraf altta
kalacak şekilde börekleri fırın tepsisine
dizin.
Ayrı bir kapta yumurta sarısını çırpıp
böreklerin üzerine sürün, çörek otu serpin ve
önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt-üst
ızgara fan modunda altın sarısı rengi alıp
kabarıncaya kadar 25-30 dakika pişirin.
Teşekkür ederiz.