Kıymalı Kare Börek

Kıymalı Kare Börek
24 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kıymalı Kare Börek için

Malzemeler

  • 2 hazır ekmek hamuru

İç harcı için

  • 500 gr yağsız dana eti
  • 2 büyük boy soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • Tuz
  • Karabiber
Kıymalı Kare Börek

Nasıl Yapılır

Dana etini keskin bir bıçakla kıyın. Tencereye alıp kısık ateşte kavurun. Et sulanmaya başladığında ince doğranmış soğanı, zar şeklinde doğranmış kırmızıbiberi tereyağını, çam fıstığı ve sirkeyi ekleyin. Et yumuşayana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Hazır ekmek hamurunu rulo yapıp ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Parçaları 2 mm inceliğinde açarak içlerine kıymalı harcı paylaştırıp hamuru dört kenarından harç üzerine hafifçe gelecek şekilde kapatıp kare şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo