Kıymalı Gül Böreği

Kıymalı Gül Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kıymalı Gül Böreği için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı Kaymaklı yoğurt
  • 2 kase Kaymaklı yoğurtun kaymağı
  • 1 çay bardağı Süt
  • 4 yufka

İç malzeme için

  • 500 gr dana kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • karabiber

Üzeri için

  • 2 yumurtanın sarısı
  • Susam
  • Kırmızı toz biber
  • Yarım kase kaymaklı yoğurt
  • Tereyağı
Kıymalı Gül Böreği

Nasıl Yapılır

Hafif börek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Bir tavada ince kıyılmış soğanı kavurun. Kıymayı ekleyip soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Yufkaları ikiye kesin. Her bir parçanın üzerine kaymaklı yoğurtun kaymağı, yoğurt ve süt karışımından sürün. Her yufkanın geniş kenarına kıymalı harçtan paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında dolayıp açık kalan uç kısmını alt tarafa kıvırarak birleştirin.

Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarınca her böreğin üzerine birer kaşık yoğurt paylaştırın. Kırmızıbiberi tereyağında kızdırıp yoğurdun üzerine gezdirin. Servis yapın.

Çat kapı gelen misafirleriniz için, nefis gül böreği tarifini sunabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo