KAYMAKLI VE ISPANAKLI BÖREK

8 Kişilik
Kaymaklı ve ıspanaklı börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • Yarım paket baklava yufkası
  • Yarım kg ıspanak
  • 200 gr kaymak
  • 1 soğan
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 80 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Haşhaş
Kaymaklı ve ıspanaklı börek hazırlanışı

Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Ayçiçek yağını tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip soteleyin. Soğan yumuşayınca ıspanakları ekleyin. Ispanaklar pişmeye yakın tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Baklavalık yufkaları aralarına tereyağı sürerek 4 kat olacak şekilde yerleştirin. Üzerine suyunu süzdüğünüz ıspanaklı harcı, cevizi ve kaymağı ilave edin. Baklavalık yufkaların arasına tereyağı sürerek 3 kat olacak şekilde yerleştirin. Ortadan ikiye bölün. Üzerine ıspanaklı harcı, 1 tatlı kaşığı kaymağı ve cevizi ekleyin. Kenarlarını içe doğru kıvırarak rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında böreğin üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!