KATMER BÖREĞİ

8 Kişilik
Katmer böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 yumurta
  • 250 gr tereyağı
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 paket (11 gr) kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için

  • 250 gr beyaz peynir
  • 1/4 demet maydanoz
  • Yumurta sarısı
Katmer böreği hazırlanışı

Mayayı ılık suda 10 dakika bekletin. Derin bir kapta hamur için gerekli malzemeleri karıştırın. Mayayı ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Yumuşak kıvamlı bir hamur için gerekirse un ve su ilavesi yapın. Hamuru 5 bezeye ayırın. Her bir bezeyi unladığınız tezgahta oklava ile açın. Her hamurun üzerine birer parça tereyağı sürün ve tekrar katlayarak beze haline getirin. Bezeleri kapalı bir kapta 1 saat buzdolabında bekletin. İç harcı için peyniri ufalayın. Maydanozu kıyıp peynire ilave edin. Buzdolabından aldığınız bezeleri unladığınız tezgahta oklava ile yarım parmak kalınlığında açın. Üçgen kesin. Geniş kenarına hazırladığınız iç harçtan paylaştırıp sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!