Hamsili Tava Böreği

Hamsili Tava Böreği
19 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hamsili Tava Böreği için

Malzemeler

  • 500 gr hamsi
  • 2 yufka
  • 1 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Kızartma için:

Sıvı yağ

Hamsili Tava Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Bol suda yıkayıp süzgece alın. Soğanı soyup robotta kıyın.
  2. Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün. Hamsileri, maydanozla birlikte robottaki soğana ilave edip tuz ekleyin ve kıyın. 
  3. Yufkaları 8-10 cm eninde şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına hazırladığınız hamsili iç malzemeden 1 kaşık kadar ekleyip üçgen katlayarak sarın.
  4. Uç kısımlarını su ile ıslatarak yapışmasını sağlayın. Hazırladığınız börekleri kızgın yağa atıp iki taraflı kızartın. Kâğıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Kahvaltı ve çay saatlerinde kolayca hazırlayabileceğiniz tava böreği tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.


Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo