Fırında Çiğ Börek

Fırında Çiğ Börek
19 Nisan 2024

Kırım Tatar mutfağına özgü bir lezzet olan çiğ börek; kıyma, baharat ve soğanın kavrulup yufkaya dizilmesiyle hazırlanır. İsteğe göre fırınlama veya kızartma usulüyle pişirilebilir. Kırım Tatarları arasında, 'çiberek, şırbörek, şuberek' isimleriyle de bilinir. Malzemeler hazırsa, çiğ börek nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Mutfağınızda farklı kültürlerin böreklerine yer vermek istiyorsanız, Balkan ülkelerinde çok popüler olan nefis boşnak böreği tarifine mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fırında Çiğ Börek için

Malzemeler

Malzemeler

  • 3 yufka
  • 500 gr kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için

  • Susam
  • Çörek otu
Fırında Çiğ Börek

Nasıl Yapılır

  1. Kıymayı bir kaba alın. Soğanı rendeleyip kıymaya ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Bir yufkanın tamamını düz bir alana yayıp üzerini fırça yardımıyla yağlayın.
  2. Yufkanın tam ortasına hazırladığınız kıyma harcından yayın. Kenarından tutup diğer yarısının üzerine katlayın ve çok sıkmadan sarın.
  3. Uçlarından tutup içe doğru kıvırın ve yağlanmış fırın tepsisine alın. Aynı işlemi diğer yufkalar için de tekrarlayın.
  4. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo