BEZELYELİ BÖREK

8 Kişilik
Bezelyeli börek tarifi için malzemeler
  • 4 yufka
  • 400 gr iç bezelye
  • 1 iri patates
  • 1 iri havuç
  • 1 iri soğan
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı köri
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 30 gr tereyağı
  • Tuz
Bezelyeli börek hazırlanışı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in börek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Patates ve havucu soyup küp küp doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı kavurun. Havuç, patates ve bezelyeyi ekleyip kavurmaya devam edin. Suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tereyağını eritip ılıtın. Her yufkayı 4 eşit kare parçaya kesin. Kare yufkaları dörder dörder üst üste yerleştirip aralarına eritilmiş tereyağı sürün. Ortalarına bezelyeli karışımı paylaştırıp bohça gibi kapatın. Kat yerleri altta kalacak şekilde tepsiye dizin. Üzerlerine kalan tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:22:46

görseldeki balığın adı nedir

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!