BEYAZ PEYNİRLİ BÖREK

6 Kişilik
Beyaz peynirli börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un
  • Tuz
  • Nişasta
  • 150 gr tereyağı

İç harcı için

  • 200 gr beyaz peynir
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Beyaz peynirli börek hazırlanışı

Tereyağı, nişasta ve un hariç diğer malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Unu azar azar ilave edip elinize yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Gerekirse süt ve un ilavesi yaparak yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın. Hamurun üzerine un serpip 30 dakika dinlendirin. Hamurdan 10 beze hazırlayın. Her bezenin üzerine nişasta serpip pasta tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız 2 bezenin arasına erittiğiniz tereyağı sürüp üst üste yerleştirin. Açabildiğiniz kadar inceltin. Tüm kenarlarını ortaya alıp kare şekli elde edin. Dörde bölün. Mini karelerin kenarlarına peynirli harçtan paylaştırıp üçgen şeklinde kapatın. Yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!