BAKLAVA YUFKASINDAN TEPSİ BÖREĞİ

8 Kişilik
Baklava yufkasından tepsi böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 8 baklava yufkası
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

İç malzeme için

  • 500 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri için

  • Susam veya çörekotu
  • 1 yumurtanın sarısı
Baklava yufkasından tepsi böreği hazırlanışı

Hem pratik hem de lezzetli tariflerle ağızlar tatlansın. Yumurtalarla, süt, ayçiçeği yağı ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın. Dikdörtgen geniş kenarlı cam kabı iyice yağlayın. Bir baklava yufkasını içine yayıp fazlalıkları kabın dışına sarkıtın. Üzerine yumurtalı harçtan yayın. İkinci yufkayı iri parçalara ayırarak üzerine serpiştirin. Tekrar yumurtalı harçtan dökün.

İç harcı için, peyniri ufalayın. Maydanozları ince kıyıp peynire ilave ederek harmanlayın.

İç harcın 1/3’ünü hazırladığınız yufkaların üzerine yayıp, üzerine iri parçalayıp aralarına yumurtalı harçtan sürdüğünüz 5 yufkayı yayın. Kalan peynirli harcın yarısını yufkaların üzerine yayın. 1 yufkayı ayırarak kalan yufkalarıda aynı şekilde harçın üzerine iri parçalayıp yumurtalı harçla birlikte yayın.

Son olarak bir yufkayı bütün olarak üzerine yerleştirin. Kenarlardan taşan yufkaları bıçak yardımıyla kesip düzeltin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!