Ayranlı Badem Çöreği

Ayranlı Badem Çöreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayranlı Badem Çöreği için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 175 gr tereyağı (soğuk ve küp kesilmiş)
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 su bardağı ayran
  • Tuz

Üzeri için

  • 25 ml eritilmiş tereyağı
  • Badem
  • 1 yumurta akı
  • Toz şeker
Ayranlı Badem Çöreği

Nasıl Yapılır

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Un, tuz, maya, şekeri bir kapta harmanlayın. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar ufalayın. Ayranı ekleyerek yoğurun ve hamuru iki parçaya ayırın. Unlanmış zeminde merdane ile açarak hamurlara 2.5 cm kalınlığında yuvarlak şekil verin ve sekiz eşit üçgen parçaya kesin. Hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürün. File bademleri üzerine serpiştirin. Yumurta akı sürüp toz şeker serpiştirdikten sonra fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo